Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Digital Storytelling

Digital Storytelling

Een verslag van de ervaringen met de nieuwe mogelijkheden om geschiedenis te achterhalen

Laatste loodjes?

Met het PID van het grote project 'nieuwe website Nationaal Archief 2008' er bij, mijn eigen document gemaakt met behulp van het voorbeeld-document van de DVD die bij de cursus zit. Ik heb gewoon helemaal het PIDSjabloon over het hoofd gezien! Met als gevolg dat ik met knippen en plakken om het PID van het ene in het andere stramien te krijgen, een heel eind kom.

Wat heerlijk toch, zo'n computer. In de tijd dat ik journalistiek studeerde had ik een electrische typmachine, van mijn zus (met correctielint!) en dan zette ik een plaat van Rick Astley op (voor wie dat niets zegt: disco van Stock, Aitken en Waterman, het trio dat eind jaren tachtig de hitlijsten domineerde) en dan tikken maar, in de maat! Wel van tevoren de tekst uitschrijven.... of maar gewoon tevreden zijn met het resultaat als er geen tijd was voor dubbel werk.

Nog een mooi verhaal in dit kader: Een van mijn favoriete verhalen om Thijs voor te lezen is van Pim en Pom: 'De Tikmachine'. Samenvattend:

Twee poezen krijgen de kans eindelijk in het geheimzinnige koffertje te kijken dat vaak op het bureau staat. Als ze op een knopje drukken geeft het ding een klap terug! "Dat is vals", zegt Pim, en zoekt naar het armpje om het een tik terug te geven. Het armpje is teruggekropen in het ding.

Pim en Pom nemen het niet. Ze vechten met z'n tweetjes tegen het ding, net zolang tot alle armpjes op een knoedel zitten.

"Ziezo", zegt Pom, "die houdt voortaan zijn handjes wel thuis..."

Vind nog maar eens een typmachine om aan Thijs te laten zien hoe dat gaat, in zo'n verhaal!

 

En tegenwoordig: knippen, plakken, deleten, invoegen, het 'vorige'-knopje, een cursiefje hier, een kleurtje daar... heerlijk!

 

Last but not least: Het publieksonderzoek van De Verdieping van Nederland is helemaal zoals het zou moeten zijn, heb ik vorige week vernomen.

One down, one to go: De verhalensite is in documentvorm ook bijna klaar. Dat moet ook, want ik ben bezig met mijn laatste weken hier...


<- Last Page :: Next Page ->