Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Digital Storytelling

Digital Storytelling

Een verslag van de ervaringen met de nieuwe mogelijkheden om geschiedenis te achterhalen

The story continues

Eigenlijk is de reden om deze weblog te beginnen vreselijk saai: Het moet van school.

Ik zou er niet over piekeren om vrijwillig iets uit mijn rugzak te halen en op internet te zetten: Wie is daar nou in geinteresseerd? Maar als het moet wil ik er wel een mooi verhaal van maken.

En het blijkt dat er mensen zijn die willen weten wat er in mijn rugzak zit!

Best een griezelig idee. Wie? Wanneer? Waarom? Waar?

 

Dit zijn vragen die je ook beantwoord wil hebben als je (voor de tweede schoolopdracht) naar toepassingen van digital storytelling gaat zoeken op internet. Op de gekste plekken kom je ze tegen.

Bijvoorbeeld: Omdat we binnenkort toch al naar Rotterdam gaan, dacht ik: Laat ik het nuttige met het aangename verenigen en kijken of er iets van een tour te doen valt daar. Bingo! Een kunstenaarsproject 24/7 Inside Information over de stad. Testimonia, observaties en plekken, kunstwerken en gebeurtenissen. 'On the spot' een telefoonnummer intoetsen waar dat aangegeven staat en luisteren maar! Ik ben benieuwd.

 

Wat ik ook een grappige toepassing vond was een wandeling die helaas al gelopen is, in Amsterdam. Een mevrouw heeft daar een tour door haar huis ingesproken, thuis down te loaden, op de iPod/MP3 te zetten, en op 19 augustus 2006 kon je dan haar huis -verbouwd door Eventarchitectuur- bekijken. Zodat zij meer tijd had om wijn te schenken... leuk idee. (www.audiocitytours.com, tours, wendel). Je kunt het nog wel beluisteren.

 

Voor deel drie van de opdracht van de module Digital Storytelling gaan een studiegenote en ik proberen bovenstaande W-vragen te beantwoorden in museum Het Houten Huis in De Rijp. De waarom-vraag weten we het antwoord dan al op: De mensen die er ooit woonden waren wezen.

Wij willen vooral weten of we voor de kinderen die nu in De Rijp wonen een mooie wandeling uit kunnen zetten, met het verhaal van een van die wezen. We zoeken nog uit met welk communicatie-hulpmiddel we ze dat laten doen: iPod, of toch een MP3.

 

Ondertussen zie ik overal mogelijkheden voor (digital) storytelling.

Bijvoorbeeld: De lagere school van mijn zoon wordt afgebroken, er komt een nieuw, zo duurzaam mogelijk gebouw voor in de plaats. Laat mensen maar vertellen over die oude school! Vergeet vooral de juf niet die er al vijf-en-twintig (!) jaar werkt! Open een website waar mensen hun verhaal kwijt kunnen! Maak een mooi boekje voor op de koffietafel van (alle perikelen rond) de nieuwbouw, met die herinneringen....

 

 

 

 

 

 

 

 

 


<- Last Page :: Next Page ->