Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Digital Storytelling

Digital Storytelling

Een verslag van de ervaringen met de nieuwe mogelijkheden om geschiedenis te achterhalen

Grenzen

Het is leuk om te zien hoe je op jezelf reageert als de grenzen van je kunnen bereikt worden.Die grenzen kwamen akelig dichtbij, de afgelopen maanden. Gelukkig zit ik nu, met de feestdagen in het vooruitzicht, in rustiger vaarwater. En hoef ik me alleen maar met een onzichtbare grens bezig te houden: De Limes. De grens van het Romeinse Rijk, van Engeland tot Marokko terug te vinden.

Het is de bedoeling dat wij -Simon, Marleen, Ruud en ik- de limes aan de man gaan brengen. Of liever gezegd: Aan het gezin, want dat wordt onze doelgroep. Oftewel: Ik kan mezelf als uitgangspunt gaan nemen. Per ongeluk wist ik dat er een limes is -mijn man heeft er een folder  van aangevraagd. Maar verder....

 

Toen ik afgelopen donderdag thuis kwam van de Reinwardt, waar we van alles over de limes hadden zitten brainstormen, had zoon Thijs (6 jaar oud) een op school gemaakte pepernotenschieter meegenomen.

Men neme een (leeg en schoon) melkpak, vouwe de bovenste rand naar binnen, steke er een sateprikker door heen. Men plakke twee ijslollystokjes aan elkaar, en lijme er een dop op. Dit geheel montere men aan een houten knijper, die vervolgens aan de sateprikker bevestigd wordt. In de bodem van het melkpak steke men twee splitpennen, waarachter een elastiek gehaakt wordt. Met enig gepeuter trekke men het elastiek over de ijslollystokjes, en zette het klem tussen de knijper en de stokjes. En voila: Een pepernotenschieter! (Zie afbeelding.)

Maar ik zei natuurlijk meteen:"Weet je waar jouw pepernotenschieter op lijkt Thijs? Een katapult!" En kwam toen tot de ontdekking dat ik zo goed als niets weet over de Romeinen: Heel Gallie? Nee.....

 

 

Pepernotenschieter

Wat een gaaf ontwerp. Leuke doe-opdracht voor basisschoolkinderen die mooi als model kan dienen voor een Limes-opdracht. Denk wel aan een \"e\"-element in de communicatiemix.
Posted by Nils

Naamloze reactie

Zooo dat is gaaf, een pepenotenschieter! Jammer dat ik het nu pas lees want ik ga er zeker eentje maken!
Posted by mareva

<- Last Page :: Next Page ->