Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Digital Storytelling

Digital Storytelling

Een verslag van de ervaringen met de nieuwe mogelijkheden om geschiedenis te achterhalen

Experiences en Romeinen

Terwijl de opdracht voor deze module voor mij nog wat in het vage blijft -we gaan Romeinen met watermanagement combineren- dompel ik mezelf wel onder in de toekomst van het museumwezen: de experience.

Ik heb al eerder over de tentoonstelling over Hilde geschreven, de vrouw die rond het jaar 400 in de omgeving van Castricum leefde (www.schattenonderjevoeten.nl). Welnu: Gisteravond zijn ik en mijn man, en onze ook al eerder genoemde zoon Thijs (die gisteren zes-en-een-half werd!) om half zeven 's avonds een lichtjeswandeling begonnen, die onder andere langs een Keltisch (gokje) echtpaar voerde. Zij vroegen ons te helpen offeren om een goede oogst te bewerkstelligen. Ook kwamen we langs een Romeinse soldaat (ave)!!!

Terwijl ik de marshmallow voor Thijs boven de vuurkorf liet verbranden, liet mijn man zich alles uitleggen over een spel dat de Vikingen al speelden, en dat nu dus ook gedemonstreerd werd: Hnefatafl.

(De hier afgebeelde versie komt van de website http://www.celticattic.com/scandinavian/images/games/hnefataflarmy2.jpg).

 

De route eindigde bij het -geopende- bezoekerscentrum van de waterleiding, De Hoep, alwaar de tentoonstelling over Hilde nog steeds is te bezichtigen.

 

De experience van zo een wandeling, tsja, wat zal ik er van zeggen....

In colonne van het ene jampotje-met-waxinelichtje naar het andere lopen, je afvragen waarom mensen zelf nog zaklampen mee hebben genomen.... en wat is als het zo druk is (en zo donker)de toegevoegde waarde van nep-Kelten en -Romeinen?

Was het nou voor iedereen zo speciaal om nu eens eindelijk in het donker door het duingebied te mogen lopen? Wat zochten die anderen? Wat zocht ik?

Ik zocht de nachtelijke stilte, de ervaring die de dieren moeten hebben als ze door het bos lopen.

Ik vond de mooiheid van een stil slootje, waarin, omdat het door het bewolkte weer nog zo licht was, de bomen weerkaatsten. Door diezelfde lichtheid stak het silhouet van een kale, eenzame boom zo mooi af...

Ik vraag me af of de mevrouw achter ons, die de resultaten van de E-tjes en de F-jes met een minder luidruchtige buurvrouw besprak, ook deze dingen heeft gezien....

 

 

 

 

 

 


<- Last Page :: Next Page ->