Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Digital Storytelling

Digital Storytelling

Een verslag van de ervaringen met de nieuwe mogelijkheden om geschiedenis te achterhalen

Roemenen

Vreemd is dat.... je weet dat je beter thuis kunt blijven, maar weeralarm of niet, je moet naar school en dus ga je. 'Vorige week was er ook alarm en toen viel het mee'; eigenwijs! Het leidde er toe dat ik met een steentje in mijn maag naar de gastspreker luisterde: Peter Gorgels van het Rijksmuseum Amsterdam. Eindelijk iemand die een museum als een bedrijf benaderde, met de positionering van het Rijksmuseum als merknaam, en het probleem van het bereiken van het Nederlandse publiek. Ergo, om in de sfeer van onze eindopdracht te blijven, erg interessant.

 

Over die eindopdracht: Ik vind het grappig dat we weken lang naar voorbeelden van virtual en augmented reality zitten te kijken, en dat iedereen dan toch met een wandeling of iets dergelijks op de proppen komt om de Limes beleefbaar te maken.

Iedereen? Nee....

Welgeteld één groepje maakt via Google Earth mogelijkheden om de Limes vanuit de lucht te beleven, en dan op bepaalde punten een virtuele romeinse woning, of een legerkamp te kunnen bekijken. Waarom hebben wij dat nou niet bedacht?

 

En waarom heb ik deze aflevering van mijn blog Roemenen genoemd?

Dat zit zo.

Al vanaf het begin van deze module zit er een anekdote in mijn hoofd, die ik graag ergens toe zou willen passen. Dat is niet gelukt, en daarom gebruik ik hem nu maar als afsluiting.

Tijdens de EK voetbal van 2002, in België en Nederland georganiseerd, keken wij veel naar de BRT voor de verslaggeving, omdat die leuker was/is dan de Nederlandse.

De BRT had bedacht sfeerreportages van supporters te maken, en had daarvoor Bob Peeters ingehuurd, die ten tijde van het EK bij Vitesse speelde. Bob ging met microfoon en cameraman de stad in, en vroeg er op los.

Kan het zijn dat het uniek was dat Roemenie aan deze EK mee deed? Hoe dan ook, Bob bleef maar zoeken naar Roemeense supporters. Dus aan het eind van elk verslag klonk de zin:"En nog steeds geen Roemeen!"

Roemeen - Romein: Een letter er af, een vervangen door een ander....

Want hoe je je best ook doet, virtueel of niet, het ECHTE Rome krijg je niet terug, het zijn altijd 'interpretaties van'.

Vandaar: "En nog steeds geen Romein!"

 

 

 

 


<- Last Page :: Next Page ->