Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Digital Storytelling

Digital Storytelling

Een verslag van de ervaringen met de nieuwe mogelijkheden om geschiedenis te achterhalen

Leermoment

Dinsdagochtend een hele lijst met functionele eisen voor de nog te maken website opgesteld met Diana. Wat doen we wel/niet en waarom? Vooral de mogelijkheid tot het thuis uploaden van documenten en er dan een verhaal bij vertellen is een must voor Diana.

En: Hoe moet de site heten?

 

Dinsdagmiddag in het kader van relatiebeheer de tentoonstelling 'I love Magazine!' in de Koninklijke Bibliotheek bekeken. De eerste zaal waar je binnen komt (de wereld): mooi! Meteen daarna: Moet ik dit allemaal lezen?

Nee, dus. Het valt me op dat ik door de tentoonstelling loop zoals ik door een tijdschrift ga: Bladerend, hier en daar iets lezend.

Het is gewoon te veel om allemaal in je op te nemen.

 

Donderdagochtend besteed aan de enquete. Het einde nadert!

's Middags bij de Kunsthal in Rotterdam een andere enquete uitgedeeld, bij de tentoonstelling 'Land in Zicht! Vingboons tekent de wereld van de 17e eeuw'.

Met hetzelfde doel als de vragenlijst voor De Verdieping van Nederland: wie bent u, waar komt u vandaan, hoe wist u van deze tentoonstelling.

Ik heb een leuke, leerzame middag gehad.

Dieptepunt was de confrontatie tussen de suppoost en een echtpaar-met-jassen over de arm, die meteen in de aanval gingen toen ze hier op aangesproken werden. Eng! Zulke mensen bestaan echt!

 

Hoogtepunt was een meisje van een jaar of acht.

Ik sta dus de hele middag bij een tentoonstelling van HET NATIONAAL archief, met mooie, zeldzame, oude kaarten, die in sommige gevallen wel helemaal uit het Vaticaan komen, kortom een toch wel unieke tentoonstelling.

Het meisje keek naar de foto's die laten zien hoe de kaarten van Vingboons er in het echt, in de 21e eeuw uit zien. Ze was niet onder de indruk van de prestatie van Vingboons en/of het Nationaal Archief, want: "Jeetje mam, daar hebben veel mensen een zwembad in de tuin!"

 

Ook ben ik tot de conclusie gekomen dat ik ondanks mijn studie een verkoopster ben en blijf, vrees ik. In het kader van: 'ik ben er nou toch' kon ik het namelijk niet laten om hier en daar mensen op het bestaan van De Verdieping van Nederland te wijzen.... vreselijk mens, daar komen ze hier toch niet voor?!

 

 


<- Last Page :: Next Page ->